Paletni viličarji za skladiščno logistiko
Ročni paletni viličarji so nepogrešljivi v industriji, proizvodnji in logistični dejavnosti.

SPLOŠNE INFORMACIJE O PALETNIH VILIČARJIH

Paletni viličarji so učinkoviti pri premikanju težjega blaga. So robustni, visokokakovostni industrijski viličarji z ali brez električnega pogona. Uporabljajo se za prevoz palet, rešetkastih zabojev in drugega blaga, ki ga je mogoče naložiti na ravni podlagi.

Palete se enostavno dvignejo z vilicami viličarja z elektrohidravliko ali z večkratnim premikom oziroma premikanjem ročice gor in dol. Ročaj služi tudi kot vzvod za hidravlično črpalko, ki napaja dvižni cilinder, in se uporablja tudi za krmiljenje, vlečenje ali potiskanje viličarja. Na ročaju je možnost namestitve delovanja hidravličnega ventila za dviganje in spuščanje tovora, ki se nahaja v bližini krmilne osi.

Nepogrešljivi so danes paletni viličarji predvsem v  industriji, v logističnih podjetjih in v delavnicah. Na voljo so modeli viličarjev z ročnim ali električnim pogonom, pa tudi posebne izvedbe, kot so škarjasti viličarji, viličarji s tehtnico ali posebni modeli z zelo dolgimi vilicami. Poleg standardnih pnevmatik z gumo ponujamo tudi možnosti za posebne pnevmatike iz poliuretana, poliamida in drugih materialov, ki so primerni za prevoz hrane ali imajo izjemno tiha platišča.

Ročni paletni viličar

Brez robustnih a kakovostnih in zanesljivih paletnih viličarjev, ki olajšajo številne delovne procese, si ni več mogoče predstavljati dela v podjetju. 

Super ponudba

Ročni paletni viličar ima dolgo ročico (vlečno kljuko), ki se uporablja za vlečenje, krmiljenje in tudi za dviganje in spuščanje vilic paletnega viličarja s pomočjo hidravličnega cilindra. Večkratno premikanje vlečnega droga poganja hidravlično črpalko, ki posledično dvigne nastavek vilic s hidravličnim cilindrom. Palete, ki jih zapeljete z vilicami, je mogoče dvigniti in jih enostavno prepeljati do želenega cilja. Tovor je mogoče vleči ali potiskati.

Za spuščanje vilic se aktivira vzvod s potegom kabla na ročaju viličarja. Hidravlični ventil se odpre in cilinder spusti paletne vilice preko nastavka za vilice. Nosilnost različnih ročnih modelov se giblje od 2,0 t (za standardne morele) do največ 5,0 t. Dolžina vilic se giblje od 600 mm do 2500 mm.

Paletni viličar s hitrim dvigom

Super ponudba 

Paletni viličarji s hitrim dvigom so zgrajeni na podoben način kot običajni ročni paletni viličarji, a imajo eno veliko prednost. Hitro dvižni viličarji omogočajo dvig tovora z nekaj premiki ročice. Palete lahko dvignete zgolj z dvema premikoma. Kadar delovni proces zahteva veliko dvigovanja in spuščanja blaga, je paletni viličar idealna rešitev.

Ročni paletni voziček z dolgimi vilicami

ponudba

Za prevoz dolgega in kosovnega blaga je idealna rešitev paletni viličar z dolgimi vilicami. Ti viličarji imajo vse prednosti "običajnega" paletnega viličarja, imajo pa izjemno dolge vilice dolžine tudi do 2500 mm. Ti modeli paletnih viličarjev so idealni za prevoz dveh palet zapored ali za premikanje velikega blaga in celo pohištva.

Paletni viličar s tehtnico

Če želite transport in tehtanje v eni napravi, je paletni viličar s tehtnico prava rešitev za vas. To je  priljubljena različica paletnega viličarja, ki združuje dve funkciji v eni napravi; funkcija natančne tehtnice, ter varne in zanesljive transportne naprave. Pogosto so zelo uporabni pri preverjanju teže pošiljke.


Viličar s škarjastim dvigalom

Tudi viličar s šarjastim dvigalom ima dve funkciji združeni v eni napravi. Združuje prednosti paletnega viličarja, ki omogoča prevoz blaga, zahvaljujoč škarjastemu mehanizmu pa ima tudi funkcijo delovne mize. V visokem položaju je mogoče iz viličarja blago enostavno odstraniti ali naložiti nanj, pravtako je prelaganje blaga izjemno enostavno. Z škarjastimi dvižnimi mizami je dviganje lahko mehansko s hodom krmila, pri izbranih modelih pa celo elektrohidravlično.

Električni talni paletni voziček

Super ponudba

Električni paletni viličar v osnovi deluje na enak način kot klasični paletni viličar, a navdušuje s svojo zanesljivostjo in visoko zmogljivostjo, zato je idealen za skladišča in proizvodna podjetja. Opremljen je z enim ali več elektromotorjev, kar pomeni, da lahko težke tovore prevaža hitreje in brez napora. Viličar je krmiljen s stikalom na vlečnem drogu in omogoča enostaven prevoz težkega tovora tudi v ozkih prostorih. 

Ekipa Immerlog


Evolucija učinkovitosti in ergonomije
Nova generacija večnamenskih električnih dvigal za intenzivno industrijsko uporabo